SCART to VGA

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές πλακέτες για την μετατροπή αυτή (οι περισσότερες μέσω eBay). Η δοκιμασμένη λύση με τα scart καλώδια που φτιάχνουμε για τους υπολογιστές μας, είναι της China Tech (το CH6200 ή GBS8200). Βέβαια δεν αρκεί μια απλή καλωδίωση με ένα θηλυκό scart, πρέπει να προσθέσουμε μια δίοδο 1Ν4148 στο σήμα sync! Εχει δοκιμαστεί με scart καλώδια από: Spectrum 128K, Amstrad CPC, Amiga, Atari ST.



Είναι σημαντική η παρουσία της διόδου, χωρίς αυτήν η εικόνα "τρεμοπαίζει". Στο internet κατηγορούν αυτές τις οικονομικές λύσεις για να προωθήσουν δικές τους κατασκευές!

Κάντε "κλικ" στις εικόνες για μεγέθυνση!

Παρατηρήσεις:
Το τροφοδοτικό ίσως παίζει ρόλο στην σταθερότητα της εικόνας, αν διαπιστώσουμε κάποιο "τρεμόπαιγμα" τοποθετούμε τροφοδοτικό με πιο σταθερή τάση (regulated).
H τάση λειτουργίας συστήνεται να είναι 5-6 Volt αν και εμένα και με 12V δουλεύει κανονικά! Και να είναι 1.6-2Amber (o κατασκευαστής λέει 5V/2A).
H δίοδος σε κάποια μηχανήματα ίσως είναι αχρείαστη, αλλά δεν επηρεάζει γενικά το σήμα. Είναι π.χ. απαραίτητη με την πλακέτα CH6200 και τον ZX Spectrum+3.

ZX_Jim Greece

e-mail: dcotsos2015@gmail.com